Opstellingenavond 5 april 2022 'Opvoeden' 

Laten we eerlijk zijn. Opvoeden kan best een uitdaging zijn. Dan kom je soms op een punt waarop je het (even) niet meer weet. Je hebt van alles geprobeerd en weet niet meer waar je het zoeken moet. Een familieopstelling kan je nieuwe inzichten geven in hoe je om kunt gaan met je kind. Een familieopstelling laat namelijk zien welke dynamieken er spelen in jullie gezin. 

In een opstelling wordt er gewerkt met de ouders. Je kind kan dus lekker thuis blijven. We werken in een groep van maximaal 14 personen. Nadat we je/jullie hulpvraag in kaart hebben gebracht stellen we jouw vraagstuk op in de ruimte. Dat doen we met behulp van representanten: andere aanwezigen representeren de personen die voorkomen in jouw/jullie vraagstuk. Vanuit jouw/jullie eigen positie ga je ervaren, zien en voelen wat er gebeurt tussen jullie, je kind en andere leden van het gezin. Een opstelling laat zien welke dynamieken er spelen in jullie gezin. Je ervaart aan den lijve waar het stokt in de relatie tussen jou en je kind en wat jij als ouder kan doen om het weer te laten stromen. Uiteraard gebeurt dit onder deskundige begeleiding en in een veilige setting.

Op deze avond werken we met de vraagstukken van de mensen die zich van te voren hebben aangemeld voor een eigen opstelling. Vraagstukken die aan de orde kunnen komen zijn:

 • Je ervaart het ouderschap als zwaar.
 • Je kind kan erg emotioneel reageren (boos, bang of verdrietig) en je snapt niet goed waar dit vandaan komt. 
 • Je kind is angstig en je weet niet zo goed hoe je hem/haar kunt helpen.
 • Je hebt vaak (dezelfde) conflicten met je kind en merkt dat je eigen emoties hoog oplopen.
 • Je hebt de neiging wat overbezorgd te zijn en dingen voor je kind te willen oplossen.
 • Je hebt inmiddels meer afstand van je kind genomen dan je lief is, omdat je het ‘allemaal niet meer zo goed weet’.

Ben je nieuwsgierig naar opstellingen of vind je het leuk en leerzaam om te representeren? Dan ben je van harte welkom om als representant te komen. Tijdens deze avond kun je gevraagd worden als representant in de opstelling van een ander. Je bent niks verplicht en mag op elk moment afslaan. 

Wanneer 

Dinsdag 5 april 19:00-22:00 uur

Waar  

Centrum de Linde

Jachtlaan 15

3721 CA Bilthoven

Kosten 

€ 150,00 per opstelling (inclusief BTW).

€ 25,00 als je mee wil doen als representant (inclusief BTW).

Beschikbaarheid

Er is nog plek voor 2 vragenstellers voor een eigen familieopstelling.

Er is nog plek voor 6 representanten.

Wie

Deze opstellingenavond wordt begeleid door Eelco van Hulsen in samenwerking met Nienke Smit-Zuidweg. Nienke is integratief kinder- en jeugdpsychotherapeut bij het Huis van Zuid.

Meedoen?

Je kunt je inschrijven voor deze opstellingenavond door middel van het inschrijfformulier.

  image
  “Het voedt iedereen die erbij in de buurt is als de waarheid aan het licht komt. Daarom is dit werk zo fijn, omdat ik daar zelf ook elke keer terugkom.”
  Eelco van Hulsen Eelco (1979) is sociaal psycholoog en heeft zich als trainer en coach bekwaamd in systemisch werk. Hij is een vakman die leeft voor het wezenlijke. Waar zijn fijngevoeligheid eerder vaak onpraktisch voelde heeft hij nu zijn plek gevonden waar hij zijn intuïtie inzet als kracht. Eelco onderscheidt zich door zijn lichtheid en speelsheid, waardoor de thematiek lucht krijgt en behapbaar wordt.
 • 1
 • Nieuwsgierig?

  Neem contact op.

  Vul alsjeblieft je naam in
  Vul alsjeblieft je emailadres in Het emailadres is niet correct
  Vul hier alsjeblieft je bericht in

  Het Opstellingenlab

  Ervaar de kracht van (familie)opstellingen.


  Telefoon

  085 060 1979

  Mail

  eelco@opstellingenlab.nl

  Postadres

  Pythagorasstraat 60 B

  1098 GD Amsterdam

  KvK

  30266165

  Binnenkort....

  Opstellingendag

  Zondag 2 juni in Bilthoven

  Meer informatie...

  Het Opstellingenlab